مصالح به كار رفته در نماسازي ساختمان

ارائه خدمات سئو، طراحي سايت و نرم افزارهاي سازماني

مصالح به كار رفته در نماسازي ساختمان

۸ بازديد

نما در لغت نامه دهخدا به معناي صورت ظاهري هرچيزي ، آنچه كه در معرض ديد و برابر چشم است توصيف شده است. نما، پوسته هر ساختمان است و نقش بسيار مهمي در زيبايي و جذابيت آن ايفا مي كند.

نما در لغت نامه دهخدا به معناي صورت ظاهري هرچيزي ، آنچه كه در معرض ديد و برابر چشم است توصيف شده است.

نما، پوسته هر ساختمان است و نقش بسيار مهمي در زيبايي و جذابيت آن ايفا مي كند.

نما درعمل ،درون ساختمان را از بيرون و فضاي خصوصي را از فضاي عمومي جدا ميكند.

نماي هر ساختمان در مجموعه شهري كه در آن حضور دارد موثر است و اين تاثير را در بدنه خيابان ها يا مياديني كه در آن قرار گرفته است مي گذارداگر به نماي ساختمان به صورت مجرد ، بدون در نظر گرفتن نماي ديگر ساختمان ها فكر شود،همگوني نماي شهري در كليت از بين مي رود.

تناقض بين جنبه شهري و بيان فردي نما در صور تي ميتواند از بين رود كه ساختمان جزئي از شهر در نظر گرفته شود و ارتباطات آن بامحيط اطراف چند جانبه باشد نماي روبروي كو چه و خيابان بايد تابع عوامل همبستگي بين نماهاي اطراف باشد

اما درعين حال بر اساس تركيبي از اجراي مختلف بر حسب عملكرد ابعاد و مصالحشان شخصيت خاص خود را دارد

در طراحي نما، معماران و سازندگان با توجه به شرايط آب و هوايي، موقعيت جغرافيايي، تعداد طبقات ساختمان، سليقه افراد و بودجه آن ها اقدام به انتخاب نوع مصالح مي كنند.

در سال هاي اخير پس از مطرح شدن دوباره اهميت فضاهاي عمومي و ارزش زندگي شهري نماي ساختمان و مصالح مورد استفاده در آن اهميت دوباره اي يافته است.

مصالح به كار رفته در نماسازي ساختمان

در نماسازي ساختمان از مصالح مختلفي استفاده مي شود از جمله فلز، سنگ، آجر، سيمان ، چوب ، شيشه ، ورق كامپوزيت و … كه هر كدام مزاياي خاص خود را دارند. در ادامه به معرفي بخشي از انواع نماي ساختمان مي پردازيم.

♦ نماي آجري

نماي آجري از جمله نماهايي است كه از گذشته تا امروز مورد استقبال قرار گرفته است. آجرها در انواع مختلف توليد و در اختيار مشتريان قرار مي گيرند.طراحي نماي آجري به دليل بالا بودن تنوع آجرها بسيار متنوع است و يك معمار با توجه به سليقه خود مي تواند زيباترين طرح را اجرا كند.

آجرنما ساختمان به صورت ساده و يا دكوراتيو قابل طراحي است و در هر دو شكل جلوه اي زيبا به ساختمان مي بخشد. از جمله انواع آجر مي توان به آجر نما نسوز، آجر نما طرح چوب، آجر دكوراسيون داخلي، آجر نما سفيد، آجر نما قرمز، دكوراتيو ،كف فرش، آجر نما زرد، رستيك، شاموتي، آجر نما نسوز سفيد، آجر نما نسوز قرمز، آجر نما نسوز انگليسي، آجر نما پلاك، قزاقي و … اشاره نمود.

♦ نماي سيماني

نماي سيماني ساختمان از جمله نماهايي است كه قيمت اجراي آن در مقايسه با ساير نماها ارزان تر مي باشد. سرعت اجراي اين نما بالاست و در كمترين زمان ممكن مي توان آن را بر روي سطح خارجي ساختمان اعمال نمود. نماكاري ساختمان با سيمان با استفاده از بهترين متريال صورت مي گيرد تا سطح كار از كيفيت مناسب برخوردار باشد.

نماي سيماني از مقاومت لازم در برابر حريق برخوردار است و در صورت بروز آتش سوزي از انتشار آن جلوگيري مي كند. در اجراي نما سيماني ساختمان از سيمان سفيد و يا سيمان رنگي استفاده مي شود كه هر كدام زيبايي خود را دارد. لازم به ذكر است كه شستشوي نماي سيماني بسيار آسان است، از اين رو اين نما را مي توان نمايي ساده در عين حال زيبا براي ساختمان دانست.

♦ نماي سنگ

نماي سنگي از جمله نماهاي لوكس است كه همواره زيبايي و جذابيت خود را در طول زمان هاي مختلف به نمايش مي گذارد و با استفاده از انواع سنگ ساختماني اجرا مي شود. قيمت سنگ نما در مقايسه با ساير مصالحي كه براي نماكاري استفاده مي شوند بالاتر است. نماي رومي يكي از نماهاي سنگي است كه زيبايي حيرت آوري به ساختمان مي بخشد.

در سنگ نماي رومي از سنگ مرمر، سنگ تراورتن و سنگ گرانيت انتخاب مي شود كه هر كدام زيبايي و ويژگي هاي منحصر بفرد خود را دارند. نماي سنگي ساليان سال ماندگار است و در برابر عوامل مختلف نظير باد، باران، برف، نور خورشيد، گرد و غبار و … مقاوم مي باشد. سنگي كه براي نماي ساختمان انتخاب مي شود بايد از دوام و استحكام لازم برخوردار باشد در غير اينصورت در اثر انقباض و انبساط دچار ترك خوردگي خواهد شد. نماي سنگي نيازمند مراقبت مي باشد و هر چند وقت يكبار، نماشويي آن الزاميست. در برخي مواق هم ميتوان از ورق كامپوزيت طرح سنگ استفاده نمود.

نماي شيشه اي

نماي شيشه اي ساختمان از جمله پرطرفدارترين نماي ساختماني است كه در تمام ساختمان هاي مسكوني، اداري، تجاري و … به چشم ميخورد. اين نوع نما كه به نماي شيشه اي كرتين وال نيز معروف است نقش بسزايي در تامين نور براي فضاي داخلي به عهده دارد.

شيشه به دليل بازتاب نور از جذابيت بالايي برخوردار است و استفاده از آن در نماي شيشه اي اسپايدر گرفته تا نماي شيشه اي فريم لس علاوه بر زيبايي، نور و گرماي لازم را به دليل عبور نور براي ساختمان تامين مي كند. اصولاً در اجراي نماي شيشه اي از شيشه سكوريت ، شيشه رفلكس اسپايدر استفاده مي شود.

♦ نماي بايراميكس

نماي بايراميكس از جمله نماهاي دكوراتيو است كه به صورت ملات و متشكل از سنگدانه ها، رنگ، رزين هاي طبيعي و مصنوعي و افزودني هاي ديگر مي باشد. از مزاياي نماي بايراميكس مي توان به تنوع رنگ بالا، قابليت شستشو با آب، پوشش يكنواخت سطح و تميزكاري آسان اشاره نمود. اين نما بر روي انواع سطوح فلزي، چوبي، سيماني، آجري و … قابل اجراست اما به دليل مقاومت پايين آن در برابر عوامل مختلف در مدت كوتاه زيبايي خود را از دست مي دهد.

نماي چوبي

نماي چوبي يا ترمووود يكي از زيباترين و مقاوم ترين نماهاي ساختماني نماي چوبي است كه اين روزها در ساخت خانه هاي مدرن اجرا مي شود. ترموود نوعي چوب نما است كه از وزن سبك اما مقاومت بالا برخوردار مي باشد. تركيب چوب با ساير متريال ها نظير فلز ، شيشه و ورق كامپوزيت نما و ... زيبايي نما را دوچندان مي كند و آن را خاص تر جلوه مي دهد.

از ويژگي هاي ترمووود مي توان به سختي بالا، مقاومت در برابر صوت، قابليت شكل پذيري و برشكاري، تجديدپذيري و … اشاره كرد. چوب هاي فرآوري شده بهترين گزينه براي نما هستند زيرا در برابر نفوذ حشرات، رطوبت و آتش سوزي مقاوم سازي مي شوند و طول عمر نما را بالا مي برند. رعايت اصول اساسي در اجراي نماي ترموود لازم و ضروري مي باشد.

♦ نماي اتيكس

نماي اتيكس نوعي نماي عايق براي ساختمان محسوب مي شود كه آن را در برابر عواملي نظير رطوبت، حرارت و برودت محافظت مي نمايد. اين نما از سه جزء عايق، مسلح كننده و پوشش نهايي تشكيل شده است.

از جمله عايق هايي كه براي اين نما استفاده ميشوند فوم پلي استايرن منبسط شده و پشم معدني مي باشند. وجود اين عايق ها به ميزان قابل توجه هزينه هاي سرمايشي و گرمايش ساختمان را به حداقل مي رسانند. پوشش نهايي نماي اتيكس مي تواند چوب، آجر لعابدار، فلز، اندود و … باشد.

♦ نماي سراميكي

امروزه نماي سراميك به يكي از انواع نماهاي پر طرفدار در طراحي ساختمان تبديل شده است. به طور كلي سراميك نما با دو روش نصب خشك يا مهار شده و روش نصب تر يا چسبانده شده صورت مي گيرد.

♦ نماي مينرال

نماي مينرال از تركيب سنگ هاي معدني، گرانيت ، سنگ هاي سفيد و مرمر به همراه پلاستر مي باشد. از مزاياي استفاده از اين نما در ساختمان مي توان به مقرون به صرفه بودن آن، سرعت بالاي اجرا، سازگار با محيط زيست، تنوع در رنگ و طرح و مقاوم بودن آن در برابر آتش سوزي اشاره كرد. يكي از بزرگترين معايب نماي مينرال عدم مقاومت آن در برابر رطوبت مي باشد. به همين خاطر به مرور زمان دچار آسيب ديدگي جدي مي شود.

♦ نماي رومي

نماي رومي در دسته سبك كلاسيك قرار مي گيرد. در طراحي اين سبك از مصالحي هم چون سنگ مرمر، گرانيت و تراورتن استفاده مي شود. از ويژگي هاي اين سبك مي توان به قوس ها و ستون هاي تزئيني اشاره كرد. در برخي موارد طراحي نماي رومي با سنگ تراورتن صورت مي گيرد. نماي سنگي رومي نمونه اي از زيباترين نماهاي ساختمان مي باشد. نماي رومي ساده نيز از پر طرفدارترين نماها مي باشد.

♦ نماي كلاسيك

طراحي نماي كلاسيك ساختمان تا اندازه زيادي به نماي رومي شباهت دارد. استفاده از اين سبك در ايران باستان نيز به چشم مي خورد. استفاده از سنگ و سرستون ها در طراحي نما كلاسيك زياد به چشم مي خورد.

نانو نما

نانو نما پوششي كاملا نامرئي مي باشد كه مي تواند به حفظ سطوح مختلف كمك كند. براي مثال استفاده از آن مي تواند نماي ساختمان را در برابر رطوبت و خسارات ناشي از آن ايمن كند. بنابرابن استفاده از پوشش هاي نانو روي نماي ساختمان مي تواند باعث افزايش طول عمر ساختمان شود.

امكان استفاده از پوشش نانو نماي ساختمان بر روي سطوح مختلفي امكان پذير مي باشد. براي مثال استفاده از پوشش نانو آجر نما يا ورق كامپوزيت نانو استفاده از نانو بر روي سطوح سنگي و سنگ هاي گرانيت امكان پذير مي باشد. استفاده از ورق كامپوزيت PVDF براي ضد آب كردن نما مناسب مي باشد.

♦نماي كنيتكس

نماي كنيتكس از ديگر گزينه هايي است كه مي توان در طراحي نما انتخاب و مورد استفاده قرار داد. كنيتكس نوعي رنگ مي باشد كه در تركيب آن از الياف هاي مصنوعي، اكسيد تيتان و غيره استفاده مي شود. كنيتكس خاصيت ضد آب داشته و از اين رو براي استفاده در نماي بيروني بسيار مناسب مي باشد.

جنس و نوع نماي انتخابي پارامتري است كه روي قيمت تاثير مي گذارد. بنابر اين با توجه به شرايط اقليمي و قوانين مربوط به ساخت و ساز و همچنين سليقه ي افراد مي توان با بررسي نوع نماي مورد نظر نسبت به خريد ورق كامپوزيت آن اقدام نمود.

نماي كامپوزيت

با ظهور مدرنيسم در معماري و صنعت شهرسازي، همچنين علاقه ي روز افزون به ايجاد ساختمان هاي بلند مرتبه و سازه هاي صنعتي، استفاده از مصالح پيشرفته اي چون ورق هاي كامپوزيت بيش از پيش مورد توجه طراحان و مجريان ساختماني قرار گرفت تا جايي كه امروزه به يكي از اصلي ترين مصالح مورد استفاده در نماهاي ساختماني كشور و جهان تبديل گرديده است. بي شك اين محصول سهم بزرگي در زيباسازي و روح بخشي به پروژه هاي ساختماني و در پي آن شهرهاي مدرن داشته و دارد.يكي از مصالحي كه امروزه در معماري مدرن، ساختمان سازي ، نماسازي ، دكوراسيون داخلي و... به شدت مورد استفاده قرار مي گيرد، ورق كامپوزيت آلومينيوم است كه ساختار ويژه اي دارد و ويژگي هاي خارق العاده اي را با خود به همراه دارد.

ورق كامپوزيت از سه لايه تشكيل شده است كه دو لايه خارجي از جنس آلومينيوم با ضخامت متفاوت و لايه ي مياني از جنس پلي اتيلن مي باشد. همچنين لايه ي خارجي اين ورقه ها داراي پوششي از جنس آستر اپوكسي و همچنين PVDF مي باشد كه منجر به تثبيت رنگ در اين ورق ها مي گردند و وجود يك لايه فيلم بر روي سطح ورق كامپوزيت ها باعث مي شود تا بر دوام و ماندگاري آن ها افزوده شود. در صورتي كه سطح اين نماي زيبا كدر و آلوده شد به كمك افراد متخصص در زمينه نماشويي نماي كامپوزيت مي توان آن را تميز و مانند روز اول درخشان نمود.

از مزاياي كامپوزيت نما مي توان به وزن سبك، تنوع رنگ بالا، قابليت شستشو، مقاومت حرارتي، رطوبتي و صوتي اشاره نمود.

در ادامه به تاريخچه توليد ورق كامپوزيت مي پردازيم

ورق كامپوزيت براي اولين بار در سال 1969 كشور آلمان ابداع گرديد و از همان ابتدا به دليل كيفيت مناسب، نصب و كاربرد آسان و همچنين امكان طراحي و اجراهاي بدون محدوديت، با استقبال گسترده اي رو به رو شد.

ساختار ورق كامپوزيت :

ورق آلومينيوم كامپوزيت نما (ماده مركب يا چندسازه) در مهندسي مواد به ماده‌اي اطلاق مي‌شود كه از دو فاز زمينه (ماتريس) و تقويت‌كننده(پركننده) تشكيل شده باشد و از فاز دوم حداكثر به اندازه ۵ درصد استفاده شده باشد.

ماتريس با احاطه كردن تقويت‌كننده آن را در محل نسبي خودش نگه مي‌دارد. تقويت‌كننده موجب بهبود خواص مكانيكي ساختار مي‌گردد. به‌طور كلي تقويت‌كننده مي‌تواند به صورت فيبرهاي كوتاه يا بلند و پيوسته باشد

ويژگي هاي فني انواع ورق كامپوزيت

همان طور كه مي دانيد، معماري در سال هاي اخير تغييرات بسياري نموده است و اين روزها دوره اي جديد در ساختمان سازي، به ويژه در طراحي و اجراي نماي ساختمان ها آغاز شده است. مواد و مصالح قديمي محدوديت هاي بسيار زيادي را براي معماران به وجود مي آوردند و مانع از اجراي تمامي ايده هاي آرماني و خلاقانه توسط آن ها مي شدند. ليكن توليد مواد و مصالح مدرن در عصر حاضر، تمامي اين محدوديت ها را از بين برده است و ورق كامپوزيت آلومينيومي از جمله مصالح مدرني است كه امكان پياده سازي تمامي ايده ها و طرح ها را براي معماران به وجود آورده است. همان طور كه در قسمت بالا به آن اشاره كرديم، ورق هاي كامپوزيت از ويژگي هاي منحصر به فردي بهره مي برند كه در اين قسمت به شرح تك تك آن ها خواهيم پرداخت و شما را از مشخصات فني اين ورق هاي كاربردي آگاه خواهيم نمود.

  • سبكي و انعطاف پذيري

يكي از مهم ترين مسائلي كه در نماسازي ساختمان ها و به ويژه ساختمان هاي مرتفع و عظيم الجثه، مورد توجه مهندسين قرار مي گيرد، وزن تحميل شده به بنا در اثر استفاده از مواد و مصالح مختلف مي باشد. از بزرگ ترين مزاياي استفاده از ورق هاي كامپوزيت در نماسازي مي توان، به سبك بودن آن ها نسبت به ديگر مصالح اشاره كرد. اين ورق ها داراي وزني در حدود 5 الي 8 كيلوگرم در هر متر مربع مي باشند و روي هم رفته 50 درصد سبك تر از ورقه هاي معمولي، 85 درصد سبك تر از مصالحي همچون سيمان و در حدود 90 درصد سبك تر از انواع سنگ ها همچون سنگ گرانيت مي باشند و اين ويژگي باعث مي شود تا ساختمان مذكور در مقابل زلزله مقاوم تر و مستحكم تر باشد. از ديگر مزاياي ورق هاي كامپوزيت مي توان به انعطاف پذيري بالا و شكل پذيري آن ها به بهترين حالت ممكن اشاره كرد. اين ورق ها به وسيله ي ابزار مناسب به راحتي و در زواياي مختلف خم مي شوند و به اشكال مختلفي در مي آيند. اين در حالي است كه مواد و مصالح قديمي از اين ويژگي بي بهره اند و محدوديت هاي زيادي را به هنگام اجراي نما در ساختمان ها به وجود مي آورند.

  • خاصيت آكوستيك

ساختار ورق هاي كامپوزيت به گونه اي است كه پشت آن ها فضاي خالي ايجاد مي شود و استفاده از آن ها بر روي بتن، موجب به وجود آمدن خاصيت آكوستيك براي ساختمان ها مي گردد و انتقال صوت به داخل ساختمان را به حداقل مي رساند. اين ويژگي باعث مي شود تا افراد ساكن در ساختمان از رفاه و آسايش بيشتري برخوردار گردند.

  • آب بندي و عدم نفوذ آب به زير ورق ها

يكي از مهم ترين ويژگي هاي ورق هاي كامپوزيت، امكان آب بندي آن ها و مقاوت در برابر رطوبت و نفوذ آب مي باشد. اين ورق ها به هيچ وجه آب باران و برف را از خود عبور نمي دهند و در اثر تماس با باران هاي اسيدي و هوا دچار خوردگي نمي شوند و نماي ساختمان را به زيبايي روز اول حفظ مي نمايند.

  • مقاومت در برابر آتش سوزي و زلزله

ورق كامپوزيت ضد حريق در بسياري از نقاط دنيا به عنوان مصالح ضد آتش سوزي شناخته مي شوند و از آن جايي كه تمامي مواد تشكيل دهنده ي آن ها، فاقد CFC است، در صورت بروز آتشسوزي نيز، هيچگونه خطر و آسيبي را براي محيط اطراف خود ايجاد نمي كنند. همچنين اين ورق ها به هنگام زلزله نيز عملكرد خارق العاده اي دارند و به دليل ثابت نبودن بر روي ساختمان و امكان لرزش در جاي خود، جلوي هرگونه تكان و لرزه ي شديد را مي گيرند.

نحوه ي نصب ورق هاي كامپوزيت در نماي ساختمان ها

نصب ورق هاي كامپوزيت به دو روش ثابت(Fixing) و ريلي(Hanging) صورت مي گيرد.

در روش اول اجراي ورق هاي كامپوزيت پس از برش خوردن با استفاده از پيچ و پرچ هاي مخصوص به زيرسازي فلزي ساخته شده بر روي ساختمان نصب مي شوند و در روش دوم اين ورق ها، با استفاده از شيارهاي به وجود آمده بر روي پروفيل هاي آلومينيومي، به صورت ريلي نصب مي گردند. لازم به ذكر است كه روش دوم بسيار سريع تر و آسان تر است و مورد توجه معماران زيادي قرار مي گيرد.

كشور هاي توليد كننده ورق آلومينيوم كامپوزيت

از بزرگترين كشورهاي مصرف كننده ورق هاي آلومينيوم كامپيوزيت مي توان به كشورهايي چون چين ، روسيه و امارات متحده عربي اشاره كرد.

به لحاظ تجاري اين محصول از بازدهي بسياري برخوردار است از اين رو، در كنار نماهاي آلومينيومي و شيشه ، پانل هاي آلومينيوم كامپوزيت كاملا در صنعت نماي ساختماني به برتري دست يافتند و در حال حاضر شهرهاي مدرن بسياري وجود دارند كه تقريباً به طور كامل با اين مصالح ساخته شده اند.

برخي از پروژ هاي شاخص

تا امروز برج العرب، نماد شهر دبي كه معيار معتبري براي ارزيابي كاربرد اين محصول به شمار مي رود.

از ديگر پروژه ها مي توان به هتل العرب ،ساختمان كارخانه ميتسوبيشي، برج هاي النصر در دوحه قطر و نمونه هاي ديگر اشاره كرد.

امروزه معماران در اين صنعت به دنبال رنگ ها و پرداخت هاي بديعي هستند تا به نماها و پروژه هاي ساختماني روح تازه اي عرضه كنند. كاربرد و استقبال وراي تصور از اين محصول در نما، نشانگر كيفيت مناسب و عدم محدوديت در كاربرد و طراحي اين محصول است.

آلومينيوم يكي از رايج ترين عنصرهاي ساختماني است،كه با كاربرد پانل هاي آلومينيوم كامپوزيت در ساختمان مي توان از مزيت هاي آلومينيوم بهره مند شد و افزون بر آن، از ساختار ساختمان حفاظت كرد. از اين پانل ها در پروژه هاي مختلفي استفاده مي شود و قيمت آنها بسته به كيفيت و مصالح به كار رفته متغير مي باشد.

تاريخچه ACP در ايران

ورق كامپوزيت الومينيومي بيش از 20 سال است كه وارد بازار ايران شده است.ورق كامپوزيت از ابتدا به صورت وارداتي از كشور آلمان با برند آلكوباند به ايران وارد شد و در پروژه هاي مختلف ساختماني با جزييات اصلي اروپايي آن اجرا گرديد به خصوص در ساختمان هاي فرودگاهي استقبال ويژه اي از آن شد

بعد از آن برخي از شركتهاي بازرگاني اقدام به واردات ، توليد و فروش اين محصول نمودند. آلكوباند ، آلكلد، آلپوليك ، ميتسوبيشي و آلوباند ، آلوسوئيس باند و … از جمله اين برندها مي باشد.پس از آن ژاپن با برند ميتسوبيشي و كره جنوبي هم ورق كامپوزيت هاي با كيفيت مناسبي وارد صنايع ساخت و ساز ايران كردند و با گسترش كاربرد آن توليد كنندگان ايراني اقدام به توليد اين متريال كردند و با وارد كردن بخش هايي از آن و تهيه تجهيزات جهت كامپوزيت كردن آلومينيوم و هسته پلي اتيلني و روكش هاي مربوطه اقدام به توليد اين محصول در داخل كشور نمودند كه از معروفترين آن ها مي توان به كارخانه آلومكس و پريميوم باند اشاره نمود كه فعاليت گسترده اي در ايران دارند . عوامل موثر در كيفيت ورق كامپوزيت به غير از تكنولوژي كامپوزيت كردن مواد،آلياژ آلومينيوم مصرفي و نوع مواد معدني هسته مركزي آن و روكش هاي مورد استفاده مي باشد.

بعد از گذشت چند سال با افزايش نياز داخلي وافزايش چشمگير واردات اين محصول (بيش از ۵۰ برند مختلف) برخي توليد كننده هاي داخلي اقدام به توليد ورق آلومينيوم كامپوزيت در ايران و تجهيز كارخانه هاي خود و توليد اين محصول نمودند.

بعد از آن كارخانه هاي بيشتري جهت توليد ورق آلومينيوم كامپوزيت اقدام نمودند از جمله پرميوم باند، طلوع باند ، آلومكس، آلوباند و… كه شمار آنها به بيش از ۲۰ مورد مي رسد.

كارخانه هاي توليد ورق كامپوزيت در ايران

در حال حاضر حدود ۱۵ كارخانه كاملا فعال در كل كشور اقدام به توليد ورق كامپوزيت مي نمايند و به نوعي مي توان گفت اين كارخانه هاي تمامي برندهاي داخلي را كه تعداد آنها بيش از ۲۰ برند مي باشند را توليد مي نمايند.

انواع ورق كامپوزيت:

  1. ورق كامپوزيت پي وي دي اف (PVDF) 2. ورق كامپوزيت اكونومي 3. ورق كامپوزيت طرح چوب 4. ورق كامپوزيت نانو 5. ورق كامپوزيت شاين 6. ورق كامپوزيت ضدحريق (FR) 7. ورق كامپوزيت آيينه اي (نقره اي - طلايي)

كاربردهاي ورق كامپوزيت آلومينيوم

1- پمپ بنزين‌ها

2- دكوراسيون داخلي

3- پوشش سقف‌ها

4- تابلوي فروشگاه‌ها

5- غرفه‌هاي نمايشگاهي

6- نماي خارجي ساختمان

7- بازسازي نماهاي قديمي

8- ديواره تونل ها زيرگذرها

قيمت ورق كامپوزيت تابع عوامل مختلفي است:مثل ضخامت ، رنگ [كالرچارت ورق كامپوزيت] ، نوع پوشش ، ضد حريق بودن ورق كامپوزيت ، ورق كامپوزيت نانو و ....

ورق كامپوزيت PVDF

در اصل اين ورق ها به گونه اي ساخته شده اند كه مقاومت بالايي در برابر خش و ضربه را از خود نشان مي دهند. اين ورقه ها از نظر طراحي با محصولات ديگر اين حوزه متفاوت است و به دليل تفاوت طراحي آن با ديگر ورقه ها، از نظر رنگ بندي نيز متفاوت است و در شكل هاي مختلف ساخته شده اند. براي ايجاد كردن ساختمان هاي پيش ساخته يا محيط هايي كه احتمال برخورد اجسام با ورقه وجود دارد، اين محصولات بسيار كاربردي هستند.

ورق آلومينيوم كامپوزيت ضد حريق (FR)

در مكان هايي كه احتمال بروز آتش بسيار زياد است همانند جايگاهاي سوخت بايد از ورق كامپوزيت ضدحريق استفاده شود. اين ورق ها در برابر واكنش هاي شيميايي حاصل از سوختن بسيار مقاوم است و به دليل طراحي خاص خود مي تواند مقاومت بالايي را در هنگام بروز آتش سوزي از خود نشان دهند. اين ورقه ها مي توانند از خود در برابر نفوذ گرما مقاومت كنند و در شرايط آب و هوايي گرم بسيار كاربردي هستند. از اين ورقه ها بيشتر براي نگهداري مواد آتش زا استفاده مي شود.

ورق كامپوزيت نانو

با وارد شدن صنعت نانو در ساختمان سازي و ساخت محيط هاي هوشمند، استفاده از آنها در صنعت ساخت ورق هاي كامپوزيت نيز اكنون رواج زيادي پيدا كرده است و شركت هاي بزرگي در اين حوزه درحال فعاليت هستند. به كمك اين قابليت، اكنون بسياري از ورق‌هاي آلومينيوم كامپوزيت مي توانند در برابر نشستن مواد آلاينده يا حريق مقاومت بالايي از خود نشان دهند. در حالت كلي از ورق كامپوزيت نانو در ساخت محيط هاي هوشمند و نماهاي ساختماني كه شست و شو نما در آن ها به علت دسترسي با مشكل مواجه هستند استفاده مي شود ولي بيشترين كاربرد اين محصول در به كارگيري از آنها در نماي ساختمان مي باشد كه به دليل طول عمر و طراحي خاص و زيبايي كه دارند بسيار محبوب هستند.  Aluswissbond Nano Composite panel

ورق كامپوزيت طرح چوب

اگر به دنبال استفاده از طرح هاي چوبي مانند ترمو وود يا ترمو چوب در خانه هستيد و مي خواهيد كه محيط داخلي يا خارجي خود را با هزينه هاي كمتر و البته مواد بسيار باكيفيت مقاوم سازي كنيد، مي توانيد از انواع ورق كامپوزيت طرح چوب استفاده كنيد. اين ورق ها از نظر طراحي مانند چوب هاي واقعي مي باشند و استفاده از آنها نيز بسيار ساده است. اين محصولات در برابر نور خورشيد و رنگ پريدگي بسيار مقاوم هستند و براي ساخت نماهاي داخلي و خارجي مورد استفاده قرار ميگيرد. يكي از ويژگي هاي اصل اين نوع ورقه ها، مقاومت بالاي آنها در برابر آب و همچنين وزن بسيار كم آنها مي باشد كه سبب مي شود، پروژه هاي ساختماني شما بسيار ساده تر انجام شود.

ورق كامپوزيت لانه زنبوري

اگر به دنبال ايجاد يك محيط براي كاهش گرما و سرما هستيد و يا در يك محيط به دنبال كنترل كردن دما و يا سهولت نصب و فرم دهي به ورق كامپوزيت براي شما مهم است بايد از ورق كامپوزيت لانه زنبوري يا ورق كامپوزيت Honey comb استفاده كنيد. اين محصولات شكل جديد ورق هاي معمولي هستند و ساختار لايه دروني آنها به صورت خانه هاي يك لانه زنبور طراحي شده است. به دليل كم شدن وزن و همچنين كنترل بهتر دما، اين محصولات مي توانند در برابر عبور جريان گرم و سرد هوا، به خوبي از محيط شما محافظت كند. بيشتر از اين محصول در ساخت محيط هاي نگهداري مواد اوليه استفاده مي شود و با داشتن مقاومت بالا در برابر جريان هوا به خوبي قابل استفاده هستند.  Aluswissbond Honey Comb Composite Panel به دليل حذف شدن مقدار زيادي از مواد اوليه، اين محصولات بسيار سبك هستند و به دليل ساختار داخلي خود، مقاومت بالايي نيز در برابر ضربه و فشارهاي ناگهاني را دارد مي باشند. طول عمر بالا و استفاده از اين ورق ها در شرايط آب و هوايي سخت، و همچنين ضدحريق بودن اين نوع ورق كامپوزيت نما تنها برخي از مزاياي آن محسوب مي شود.

ورق كامپوزيت طرح سنگ

اين ورقه ها تا حدود زيادي شبيه به سنگ هاي آماده مي باشند و يك ابزار جذاب و زيبا براي استفاده در نماهاي بيروني و داخلي شناخته مي شوند. از اين ابزار به دليل مقاومت بالا در برابر خش و ضربه، مي توانيد براي نماهاي ساختماني مختلف استفاده كنيد. به دليل قيمت كم و همچنان مقاومت بيشتر در برابر شكستن يا ترك خوردگي و وزن سبك تر نسبت به سنگ و نفوذ آب، اين مواد مي توانند طول عمر بيشتري داشته باشند و به دليل قيمت بسيار پايين و مقرون به صرفه نيز، امكان استفاده از آنها در شرايط مختلف وجود دارد.

ورق كامپوزيت آينه اي

يكي از ورقه هايي كه امروزه در لابي هاي مجلل ، آرايشگاه ها و محيط هاي زيبايي استفاده مي شود، ورق كامپوزيت آينه اي است. اين محصول در يك سمت خود داراي يك طرح آينه شكل هستند كه مي تواند زيبايي محيط شما را دو چندان كند. مقاومت اين محصول در برابر فشار و ضربات ناگهاني بسيار بالا است و حتي امكان تعويض كردن راحت قسمت هاي آسيب ديده اين نوع ورق ها نيز وجود دارد. همچنين اين ورق ها، بازتاب نور بسيار خوبي نيز دارد و به دليل صاف بودن سطح، مي توانيد در هزينه هاي توليد سرمايش محيط خود نيز صرفه جويي زيادي داشته باشيد. از اين محصول بيشتر براي نماهاي داخلي استفاده مي شود و كاربرد زيادي در بخش آرايشي و زيبايي دارد.

ورق كامپوزيت طرح آجر

اگر به دنبال ايجاد يك نماي خارجي مقاوم و ارزان قيمت [ليست قيمت ورق كامپوزيت نما] هستيد كه شما را نسبت به نگهداري طولاني مدت بي نياز كند، بايد به سراغ ورق كامپوزيت طرح آجر برويد. اين محصولات به عنوان متريال هاي جديد در ساختمان سازي نيز شناخته مي شوند و كاربرد زيادي در صنايع مختلف دارند. همچنين در نظر داشته باشيد كه طول عمر اين نوع ورقه ها بسيار زياد است و مشكلاتي مانند فرسودگي، ريزش و اين موارد را نيز همانند مصالح ساختماني قديمي ندارد.

ورق كامپوزيت سه بعدي

اگر به دنبال خلق يك ايده بسيار خاص و جذاب هستيد، مي توانيد از ورق هاي كامپوزيت سه بعدي استفاده كنيد. اين ورقه ها كيفيت فوق العاده دارند و به دليل طراحي خاص خود، مي توانند زيباي نما يا محيط شما را چند برابر كنند. در محيط هايي كه امكان ايجاد بناهاي فانتزي وجود دارد يا به دنبال ساخت يك نماي مدرن هستيد، مي توانيد از اين نوع ورق هاي كامپوزيت استفاده كنيد. يكي از ويژگي هاي اصل اين نوع نماها، وجود شكل پذيري بسيار عالي مي باشد كه به طراحان اين اجازه را مي دهد تا بتوانند اشكال موردنياز خود را براساس محيط موردنظر ايجاد كنند و به راحتي سازه هاي بزرگ خود را پياده سازي كنند.  Aluswissbond 3D Composite Panel

ورق كامپوزيت دكوراسيون داخلي

يكي از قديمي ترين نوع ورق كامپوزيت، استفاده از اين محصولات مي باشد. اين ورقه ها، مقاومت بالايي در برابر فشار دارند و به نسبت محصولات ديگر در ساخت و ايجاد بخش بندي در محيط هاي اداري مورد استفاده قرار مي گيرد. با بررسي ورق كامپوزيت شما درك خواهيد كرد كه اين محصولات چگونه مي توانند با كاهش هزينه هاي راه اندازي يا ايجاد يك بخش جديد، به شما در شكل دادن به محيط كار كمك كنند. اين نوع ورق ها در شكل ها و رنگ هاي مختلف ساخته شده اند و به مرور از آنها مي توانيد در پروژه هاي مختلف استفاده كنيد.

ورق كامپوزيت Economy

اگر به دنبال راه اندازي يك نماي مقاوم با هزينه هاي بسيار كم هستيد،ورق‌ كامپوزيت Economy به شما اين امكان را مي دهند به دليل مقاومت و وزن كمي كه دارند در يك بازه زماني بسيار كوتاه از آنها در ساخت نماهاي مختلف استفاده كنيد. اين ورق ها كيفيت خوبي دارند و به شما اين امكان را مي دهند در مدت زمان كوتاهي يك نماي ساختماني را طراحي يا بازسازي كنيد. اين ورق هاي كامپوزيت براي ساخت سوله هاي موقت و انبارها بسيار كاربردي هستند و در برابر رطوبت و گرما نيز به خوبي مي توانند از خود مقاومت نشان دهند.

ورق كامپوزيت تابلويي

در صنعت خودروسازي، ساختمان سازي، هواپيما و ديگر صنايع، از اين متريال بسيار استفاده مي‌شود. شغل و صنعت ديگري كه ورق‌هاي كامپوزيت در آن بسيار كاربرد دارد، حرفه تابلو سازي است. در صنعت تابلو سازي، از ورق كامپوزيت تابلويي يا تابلو كامپوزيت بيشتر به جهت نماسازي سردر مكانهاي تجاري استفاده مي‌شوند كه در اصطلاح به آن تابلو كامپوزيت ميگويند. تابلو كامپوزيت امروزه به عنوان تبليغات مدرن، بسيار مورد استفاده قرار گرفته و يكي از رايج ترين روش‌هاي ساخت تابلوهاي تبليغاتي است. كامپوزيت در لغت به معناي مخلوط مركب مي‌باشد و به صورت تركيبي از ورق ­هاي آماده بوده كه از جنس پلي اتيلن و آلومينيوم ساخته شده است. دو ورق آلومينيوم در دو طرف پلي اتيلن قرار گرفته و ورق‌هاي كامپوزيت ساخته مي‌شود. همچنين از مواد ديگري مانند چسب، لايه چسب عايق، لايه رنگ PVDF ، لايه رنگ پلي استر و پوشش مناسب از جنس نايلون نيز استفاده مي‌شود.

ورق آلومينيوم كلد

اين نوع ورق ها بيشتر در برابر مواد شيميايي و خوردگي مقاوم است. در حالت كلي اين ورقه ها به كمك حداقل دو لايه بيروني ساخته مي شوند كه داراي خلوص بسيار زيادي هستند و از مزاياي آن ها ميتوان به انتقال حرارت مطلوب ، عمر طولاني نسبت به ديگر محصولات فلزي ، وزن بسيار كمتر و آزادي عمل در طراحي اشاره كرد. اين ورق هاي كامپوزيت در برابر خوردگي بسيار مقاوم هستند. در بيشتر موارد جنس مواد اوليه لايه بيروني از فلزهاي مختلفي است به همين دليل مقاومت آن در برابر مواد شيميايي يا حتي ضربه بسيار بالا است. اگر به دنبال ايجاد يك محيط ايزوله يا ساخت يك محيط براي انجام كارهاي آزمايشگاهي خود هستيد، مي توانيد از آلومينيوم كلد استفاده كنيد.  Aluswissbond Clads Composite Panel

نصب ورق‌ كامپوزيت آلومينيومي

در حالت كلي نصب ورق‌هاي كامپوزيت آلومينيوم بسيار ساده است و تنها در 4 مرحله مي توانيد اين ورقه ها را بهم متصل كنيد. ايجاد كردن يك اسكلت اوليه به شما كمك مي كند تا بسته به نياز خود بتوانيد از اين محصولات به كمك انواع روش هاي جوشكاري يا متصل كردن ورقه ها به كمك پيچ يا پرچ هاي مختلف، استفاده كنيد. در بيشتر موارد ورق كامپوزيت به دليل سادگي در نصب و اجراي ورق كامپوزيت و همچنين مقاومت بسيار بالا، حتي در ايجاد سقف در محيط هاي باراني نيز مورد استفاده قرار مي گيرد. كاربرد اين محصولات بسيار زياد است و امروزه در هر جايي مي توان از اين نوع ورق هاي كامپوزيت استفاده نمود. توجه داشته باشد كه برخي از اين ورق ها براي ساخت نما هاي گوناگون مورد استفاده قرار ميگيرند، به همين دليل بايد در هنگام خريد ورق كامپوزيت دقت كافي را از خود نشان دهيد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.